Nieuwe producten

Van Krimpen is continu bezig met het bedenken en realiseren van nieuwe concepten.  Dit gebeurt in nauwe samenwerking met, en vaak op initiatief van, onze klanten. Hierdoor worden er regelmatig nieuwe producten ontwikkeld die u tijdsbesparing en/of kostenbesparing brengen.

We doorlopen daarbij een aantal stappen;

  • inventarisatie van de wensen, mogelijk- en moeilijkheden;
  • zoeken naar een oplossing;
  • ontwerpen van een nieuw product;
  • laten maken van tekening en/of proefmodel;
  • indien nodig na aanpassingen aan het proefmodel een matrijs laten bouwen;
  • een testrun draaien en de kweker laten test (er zijn nog een aantal kleine aanpassingen mogelijk);
  • product gereed voor productie.

Op deze manier hebben we afgelopen jaren diverse innovatieve producten op de markt gebracht. U moet daarbij niet alleen denken aan potten of boomcontainers, maar ook bijvoorbeeld een labelstokje, orchideeënkraag, transporttrays, een tafelvijver en de orchidsupport komen van onze tekentafel.

De nieuwste producten:

Hydropot serie
In nauwe samenwerking met Europese plantenkwekers heeft Van Krimpen BV een lijn potten ontwikkeld voor een wel heel specifieke markt. De nieuwste collectie potten is geschikt voor de teelt op hydrocultuur.
De lijn is opvallend gevormd: rondom de pot zijn er uitsparingen gerealiseerd en aan weerszijden is er een taps toelopende inham. deze inham dient voor een waterstandmeter. Met zo’n waterstandmeter erbij is het levend houden van de planten eenvoudig.
hydropot

Zoals gezegd zijn de potten speciaal geschikt voor hydroplanten: planten die zonder potgrond groeien.
De plant staat in kleikorrels (gepofte klei) en water. Planten opgekweekt op kleikorrels zijn duurder dan op potgrond – maar minder gevoelig voor ziektes en ze hoeven minder vaak bewaterd te worden.

“Ideaal dus voor op kantoor.”  De lijn is uitgebracht in vijf maten.

IMG_0736GKbew.klein

Hydro pot

Orchidsupport voor 6cm orchideeënpot
Doel was om een flinke tijdsbesparing te realiseren alsook het uitbannen van de welbekende schimmel die voorkomt op de gangbare bamboo stokjes. De Orchidsupport slaagt daar fantastisch in: Omdat het een kunststof product is kan het niet gaan schimmelen en door zijn innovatieve ontwerp wordt de handelingssnelheid  tot 40% verhoogt. Dit levert een flinke tijds- arbeids- en dus kostenbesparing op.

Op dit moment is de orchidsupport verkrijgbaar in 3 lengtes; 11cm, 13cm en 15cm en wordt standaard in bruin en groen geproduceerd. Ontwikkeling van de orchidsupport in langere maten is momenteel in volle gang.

IMG_0325

Orchideënsupport (11, 13 en 15cm)

Meermalig te gebruiken 24 vaks HDPE tray voor de vierkante 9x9x10cm pot
Onze klant zocht een stevige, meermalig te gebruiken 24vaks tray voor optimale automatische verwerking, intern transport en kweek. Er waren al soortgelijke trays op de markt maar daarvan vond de klant de machinale verwerkbaarheid onvoldoende.  De redenatie van de klant daarbij was dat bij een foutmarge van “maar” 2% er bij 5 miljoen potten toch 100.000 fouten gemaakt worden; wat voor de klant onacceptabel is.

Tijdens het ontwerp hebben we de maten, stijfheid en stevigheid geoptimaliseerd en constructieve nieuwigheden toegepast. Door ook een aanpassing te maken in de hoogte van de tray is deze ook goed op te pakken met een vork (Heftruck). De Van Krimpen tray word nu bij de klant volledig automatisch ontstapeld, gevuld èn overgeschoven op het intern transport systeem.Door daarnaast de keuze te maken de trays van het sterke HDPE te produceren is een stevige en prijstechnisch interessante meermalige tray ontwikkelt. Buitenmaten zijn 54x36cm.

24 vaks tray voor 9x9x10cm potten

Six-pack met 3 verschillende sleuven
Naar aanleiding van vragen uit de markt heeft Van Krimpen zijn welbekende 6-pack voor ronde en vierkant 9cm potten aangepast. De 6-pack is daardoor nu verkrijgbaar met 3 verschillende typen sleuven. Hierdoor is er nu voor alle bestaande draagbeugels een 6-pack met geschikte sleuf beschikbaar. De 6-pack wordt gemaakt uit PET materiaal wat als grote voordeel heeft dat ze niet meer uitscheurt bij het oppakken door de kweker en/ of consument.  De praktijk leerde dat de standaard PS verpakking een lagere doorloop/ lagere verkoop gaf bij de tuincentra omdat de consument de tray laat staan/ terugzet als de beugel los laat.

Six-pack met drie verschillende sleuven

We hebben de 6-pack enkele mm kleiner gemaakt dan de al bestaande 6-pack trays waardoor ze beter in een verkooptafel passen. In de tuincentra is de presentatie daardoor verbeterd en tevens kunnen de 6-packs makkelijker uitgehaald Ze blijven niet meer aan elkaar hangen en de etiketten blijven heel. Belading op een CC laag is 14 stuks (84 potten).

Klik hier voor meer informatie over onze nieuwe producten en het overige assortiment