Kwekers maken zich tijdens IPM hard voor duurzame potten

Steeds meer kwekers zijn zich bewust dat verantwoord en duurzaam ondernemen de norm is. Het gebruik van plastic potten was daarbij nog regelmatig een discussiepunt, maar op deze discussie is een antwoord gevonden. Dat maken enkele kwekers en Van Krimpen tijdens IPM Essen 2020 duidelijk.

Als pottenleverancier levert Van Krimpen al enige tijd potten die van 100% kunststof huishoudafval gemaakt zijn. In tegenstelling tot potten met carbonresten zijn deze potten goed detecteerbaar in de sorteermachines van afvalverwerkers. Hierdoor komen zij niet alsnog in het verbrandingsproces terecht, maar worden keer op keer opnieuw gerecycled. Zo vormen deze potten geen directe belasting voor het milieu.

Zelfde kwaliteit

Al jaren werkt Van Krimpen aan het verduurzamen van hun kunststof producten. Zij nemen kunststof producten terug, recyclen deze zelf en gebruiken dit als grondstof voor nieuwe producten. Met een speciale sortering van ingezameld post-consumer (PCR) afval, een grondige reiniging en een bewerking weten zij dezelfde kwaliteit potten en trays te produceren als met nieuw kunststof.

Cyclos-gecertificeerd

Door verschillende kleuren PCR-kunststof bij het cyclos-HTP Institute for Recyclability and Product Responsibility te laten testen heeft de pottenleverancier ervoor gezorgd dat kwekers ook met de duurzame potten hun eigen identiteit kunnen bewaren. Dit inclusief de inmiddels welbekende Cyclos certificaten.

Introductie Eco-Loop tijdens IPM Essen

De vooruitstrevende kwekers Jonkers Elshout, Fruithof, Forever&Ever®, i-LEXIT! en Van Oploo Tuinplanten zijn over deze ontwikkeling zo enthousiast dat zij het belangrijk vinden dat de gehele sector hiermee kennismaakt. Zij staken daarom de koppen bijeen en richtten een samenwerkingsverband en herkenbaar communicatieplatform op, genaamd Eco-Loop. Tijdens IPM Essen 2020 treden zij met dit initiatief naar buiten en hopen dat andere kwekers zich bij Eco-Loop aansluiten om met elkaar te werken aan een duurzamere wereld.

Kom tijdens IPM Essen van 28 t/m 31 januari 2020 naar één van de samenwerkende partijen en sluit je aan bij Eco-Loop, want verduurzamen doen we samen.

Kijk voor meer informatie over Eco-Loop op www.eco-loop.nl