Groente- en kruidenplantenkwekerij KG Plant heeft samen met pottenleverancier Van Krimpen een nieuwe presentatie ontwikkeld voor de ‘Tuin op Tafel’-groentesetjes. Het resultaat is een strakkere, uniforme presentatie en minder milieubelasting door volledig recyclebare bakjes en trays.

Verbeterd ontwerp

Bij de oorspronkelijke presentatie werd gebruik gemaakt van 8-voudige trays en werden labels met bijstekers in de potgrond geprikt. Door de ontwikkeling van de nieuwe verpakking worden de labels in een etiketsleuf van het bakje gestoken, waardoor dit op de verkooptafel beter oogt. Ook passen er nu door een aanpassing van de tray 9 bakjes met 6 plantjes in de tray. Dit zorgt voor meer plantjes op dezelfde oppervlakte.

Milieuvriendelijk

In samenwerking met Van Krimpen is er extra aandacht besteed aan de vormgeving van de tray en het bakje. Om het gebruik van kunststof tot een minimum te beperken zijn deze lichtgewicht uitgevoerd, maar dat is nog niet alles. Zowel de bakjes als de trays zijn gemaakt van polypropyleen (PP) dat 100% afkomstig is uit PCR (Post Consumer Recycled) kunststof, ofwel uit plastic huisafval. Na gebruik kan de consument deze opnieuw bij het plastic huisafval doen zodat het wederom gerecycled kan worden. Op deze manier is de cirkel weer rond.

Tuin op Tafel bakjes en tray - Van Krimpen

Biologisch

KG Plant levert al vele jaren een totaalconcept van groente- en kruidenplanten voor het hobbysegment aan tuincentra, groothandels en exporteurs. Sinds 2019 is het complete assortiment zelfs 100% biologisch, en volledig volgens de Skal-norm opgekweekt. Dit betekent dat er geen chemische meststoffen gebruikt worden, het gebruikte zaad niet genetisch gemanipuleerd is en ook de potgrond geheel biologisch is.

Met de ontwikkeling van de nieuwe verpakking dragen KG Plant en Van Krimpen bij aan een beter milieu en is de uitstraling van een betrouwbaar, duurzaam en verantwoord product compleet.

Bent u ook op zoek naar recyclebare potten en trays die tevens de presentatie van uw planten verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact op met onze vertegenwoordigers en laat ons ook met u meedenken.