Kwekerij M. van den Oever BV uit Son en Breugel kweekt al jarenlang een breed assortiment exclusieve tuinplanten in grote potmaten. Deze planten worden het hele jaar door geleverd aan tuincentra en groothandelaren door heel Europa. Om hun tuinplanten de uitstraling te geven die ze verdienen, was de kwekerij op zoek naar een pot met een exclusievere uitstraling. De bekende DecoTainer-serie van Van Krimpen voldeed aan de eisen, maar bestond nog niet in de juiste potmaat.

Nieuwe maat

In samenspraak met de kwekerij heeft Van Krimpen een nieuwe maat DecoTainer ontwikkeld met een diameter van 31 cm en een inhoud van 13,6 liter. De boomcontainer is voorzien van een Y-bodem en bodemgaten voor een goede afwatering.

Gematteerde buitenwand

De luxere uitstraling van de DecoTainer-serie is mede te danken aan de gematteerde buitenwand. Deze is daardoor op een subtiele manier opvallend. Bijkomend voordeel voor de kwekerij is dat er door de matte buitenwand minder vuil aan de pot hecht, maar stickers juist beter plakken.

Beter voor het milieu

DecoTainer PCR DT Gray - Van Krimpen

Kwekerij van den Oever vindt duurzaamheid erg belangrijk en koos ervoor om de DecoTainer van detecteerbare grijze PCR-kunststof te laten produceren. Deze gecertificeerde grondstof uit plastic huishoudafval is 100% detecteerbaar uit de afvalstroom en wordt daardoor weer opnieuw gerecycled.

Bent u ook op zoek naar een variatie op een bestaande pot, of een model dat nog helemaal niet bestaat? Van Krimpen heeft de kennis en de middelen in huis om op klantwens potten of bijkomende kunststof producten te ontwikkelen en te produceren. Neem contact op met uw vertegenwoordiger voor wat er allemaal mogelijk is, en dat is best veel. Daag ons maar uit!