Van Krimpen heeft een meermalige tray ontwikkeld om het geautomatiseerde productieproces van De Croon Plants foutloos en efficiënt te laten verlopen.

De Croon Plants uit Apeldoorn is een kwekerij van Sempervivum, Selaginella, rotsplanten, Lavendel, Violen en perkgoed. Zij leveren hun produkten aan tuincentra en groothandelaren in binnen- en buitenland. In de afgelopen jaren is de kwekerij flink gegroeid, waardoor efficiënt werken steeds belangrijker werd. Met een blik op de toekomst bleek nieuwbouw en verregaande automatisering de beste oplossing.

Diverse wensen

De volledig geautomatiseerde oppotlijn vroeg echter wel om aanpassingen van de oorspronkelijke trays. Zo moest het voor de ontstapelaar makkelijk zijn om de trays te ontstapelen. Om het automatisch overpotten van de pluggen over meerdere trays tegelijk te kunnen uitvoeren, was een gelijkmatige hart-op-hart-afstand essentieel. Daarnaast moesten de gevulde trays automatisch van de bufferband opgepakt kunnen worden, om daarna naar het containerveld gereden te worden, en andersom. Dit moest perfect aansluiten op het al bestaande intern transportsysteem. En tot slot was ook de buitenmaat van belang om de optimale belading op een Deense kar te bereiken.

Afwijkende vorm

Van Krimpen ontwikkelt speciale tray voor automatisering

Met al deze wensen in het achterhoofd heeft Van Krimpen een 20-gaats tray ontwikkeld met een afwijkende vorm. Door deze vorm kunnen de trays oneindig achter elkaar geplaatst worden, zonder dat de hart-op-hart-afstand van de 9cm-potten verloopt.
Speciale randen zorgen ervoor dat de ontstapelaar de trays makkelijk kan ontstapelen en dat de trays makkelijk met heftrucks te verwerken zijn. De buitenmaat is geoptimaliseerd (57 x 32cm) zodat er 4 stuks op een Deense laag passen.
Door het gebruikte (recycle) materiaal en de dikte ervan is de tray meermalig te gebruiken, zodat De Croon Plants tevens een flinke stap zet in duurzaamheid.

Door het gebruik van de nieuwe meermalige tray in hun volledig geautomatiseerde oppotlijn is De Croon Plants perfect ingericht voor een efficiënte toekomst.

Bekijk voor meer informatie de productpagina:
https://www.krimpen.nl/product/trays/transporttrays/meerm-transport-trays/meermalige-kweektray-20gts-voor-pot-o9cm/

Bent u ook op zoek naar trays of potten voor uw geautomatiseerde kweekproces? Van Krimpen heeft veel ervaring om op klantwens potten, trays of bijkomende kunststof tuinbouwproducten te ontwikkelen en te produceren. Neem vrijblijvend contact op met uw vertegenwoordiger en ervaar zelf wat er allemaal mogelijk is. Wij zijn er klaar voor!