Nieuwe producten

Van Krimpen is continu bezig met het bedenken en realiseren van nieuwe concepten.  Dit gebeurt in nauwe samenwerking met, en vaak op initiatief van, onze klanten. Hierdoor worden er regelmatig nieuwe producten ontwikkeld die u tijdsbesparing en/of kostenbesparing brengen.

We doorlopen daarbij een aantal stappen;

  • inventarisatie van de wensen, mogelijk- en moeilijkheden;
  • zoeken naar een oplossing;
  • ontwerpen van een nieuw product;
  • laten maken van tekening en/of proefmodel;
  • indien nodig na aanpassingen aan het proefmodel een matrijs laten bouwen;
  • een testrun draaien en de kweker laten test (er zijn nog een aantal kleine aanpassingen mogelijk);
  • product gereed voor productie.

Op deze manier hebben we afgelopen jaren diverse innovatieve producten op de markt gebracht. U moet daarbij niet alleen denken aan potten of boomcontainers, maar ook bijvoorbeeld een labelstokje, orchideeënkraag, transporttrays, een tafelvijver en de orchidsupport komen van onze tekentafel.

De nieuwste producten:

Aanvulling op succesvolle DecoTainer-serie

De succesvolle DecoTainer hoog-serie boomcontainers is uitgebreid met een lagere versie: de DecoTainer Laag serie. Deze nieuwe DecoTainer Laag serie is net als de bestaande DecoTainer hoog-serie een stevige pot en uitgevoerd met een goed afwaterende Y-bodem, een verstevigde rand en een fraaie decoratieve vormgeving.

Gematteerde buitenwand

Door de gematteerde buitenwand heeft de boomcontainer een luxe uitstraling gekregen, waardoor deze pot subtiel opvallend is. Voor u als kweker misschien nog belangrijker: de matte buitenwand zorgt er ook voor dat er minder vuil aan de pot hecht, maar stickers plakken juist beter. Dit is een toegevoegde waarde voor de presentatie van uw boom of heester.

Kleuren en maten

De DecoTainer Laag serie is standaard verkrijgbaar in zwart en terracotta kleur, in de maten 2-3-4-5-7,5 en 10 Liter. Uiteraard zijn andere kleuren op aanvraag leverbaar en willen wij graag met u meedenken als u nog andere wensen heeft. Dat zijn we gewend bij Van Krimpen.

Neem voor meer info of een sample van de DecoTainer Laag contact met ons op of vraag uw vertegenwoordiger en overtuig uzelf.

Orchideeënpot met WB bodem

Wij hebben onlangs een nieuwe 12 cm orchideeënpot met vele voordelen gelanceerd. Als basis namen we onze bewezen 12cm Phalaenopsis-pot en zijn aan de gang gegaan met de bodem.

Minder beschadigingen en groeistops

De WB bodem voorkomt dat de wortels door de bodem naar buiten groeien, dus u hoeft de planten niet van de ondergrond los te snijden. De wortels worden derhalve niet beschadigd en er treedt daardoor geen, of minder, groeistop op.
Het interne en/ of externe transport behoeft hierdoor minder menselijke handelingen en gaat dus een stuk sneller.
Maar nog veel belangrijker: de pot zorgt voor een optimale groei van de kwetsbare orchidee.

Waterbuffer

In de nieuwe bodem hebben we de onderste gaten gesloten.
Hierdoor blijven de wortels waar ze horen; in de pot! en de bodem vormt hiermee een waterbuffer, waardoor er minder frequent water gegeven hoeft te worden.

Kragen ?

De 12cm orchideeënpot met WB bodem is standaard verkrijgbaar als transparante pot, maar op verzoek kunnen we deze ook in andere kleuren produceren. Uiteraard passen onze bestaande orchideeënkragen ook op deze nieuwe potten.

          Zie het verschil!      rechts de WB bodem.

Overtuig uzelf en neem voor meer info of samples van de nieuwe orchideeënpot met WB bodem contact met ons op of vraag uw vertegenwoordiger.